Обучение за мобилност на възрастни чрез използване на неформални методи

08.10.2015

"SEAM: Социално образование за възрастни чрез мобилност" e двугодишно стратегическо партньорство на международно ниво, чиято реализация е координирана от испанската асоциация Asociación Gantalcalá с подкрепата на следните организации:

• Асоциация „Съвременни читалища" (България);
  • Diecezni charita Brno (Чехия);
  • Passaggi onlus (Италия);
  • Latvian Adult Education Association (Латвия);
  • Municipio de Amarante (Португалия);
  • Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje (Словения).

Проектът е финансиран от програма Еразъм+ на Европейската комисия, Ключова дейност 2.
В периода септември 2015 - март 2016 всеки партньор ще предложи на възрастни обучаеми (50+ годишни) различни обучителни дейности адаптирани към конкретната възрастова група и проведени чрез методите на неформалното обучени, които да ги подготвят за различни възможности за международна мобилност, да подобрят владеенето им на английски език и като цяло да улеснят пътуването им в чужбина. Местните семинари ще включват различни учебни модули: работа в екип, английски език, симулации на междукултурен диалог, практики за комуникация и т.н.

По време на семинарите ще се използват формални и неформални методи за обучение и възрастните обучаеми ще могат да придобият нови знания и умения за пътуване извън собствената си страна по лесен и приятен начин.

В последствие, част от обучаемите ще имат шанса да вземат участие в обучителен курс в Словения през март 2016 г., който ще събере участници от различните страни, за да оцени придобитите през предходните месеци знания и да даде възможност за досег до други култури и традиции.

За да вземете участие в местното обучение по проекта, моля свържете обадете се на телефон 02/4627103. Краен срок за записване в обучението - 16.10.2015 г.

Можете да се абонирате за бюлетина на проекта и да намерите повече информация за него на www.seamproject.eu или ако се свържете с местния партньор във Вашата страна. Посетете страницата на проекта във Фейсбук, за да намерите актуални новини за дейностите по него.

Покана за включване

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия и програмата Еразъм +. Тази публикация отразява само личните виждания на нейния автор и Комисията не може да носи отговорност за каквато и да е употреба на информацията, съдържаща се в нея. Copyright © 2015 Проект SEAM. Всички права запазени