Начало на обучение по проект „Социално образование за възрастни чрез мобилност”

19.10.2015

На 16 октомври 2015 г. Асоциация "Съвременни читалища" стартира обучение за мобилност на възрастни, което се провежда в рамките на проект „Социално образование за възрастни чрез мобилност" финансиран от програма Еразъм+ на Европейската комисия, Ключова дейност 2.

В периода септември 2015 - март 2016 възрастните обучаеми (50+ годишни) ще преминат през различни обучителни дейности адаптирани към конкретната възрастова група и проведени чрез методите на неформалното обучение, които да ги подготвят за различни възможности за международна мобилност. Обучението включва няколко учебни модула: работа в екип, английски език, симулации на междукултурен диалог, практики за комуникация, практика за организиране на пътуване в чужбина и т.н., чрез които обучаемите ще придобият нови знания и умения за пътуване извън собствената си страна по лесен и приятен начин, независимо дали пътуването ще бъде по работа или за удоволствие. В последствие, част от обучаемите ще имат шанса да вземат участие в обучителен курс в Словения през март 2016 г., който ще събере участници от различните страни, за да оцени придобитите през предходните месеци знания и да даде възможност за досег до други култури и традиции.

"SEAM: Social Education of Adults through Mobility" e двугодишно стратегическо партньорство на международно ниво, чиято реализация е координирана от испанската асоциация Asociación Gantalcalá с подкрепата на следните организации:

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия и програмата Еразъм +. Тази публикация отразява само личните виждания на нейния автор и Комисията не може да носи отговорност за каквато и да е употреба на информацията, съдържаща се в нея. Copyright © 2015 Проект SEAM. Всички права запазени