Начало
Начало   Карта на сайта   Контакти   Текстова версия   Печат
Асоциация Съвременни Читалища

Кратко представяне на инициативата "Интернет за всички 55+"

Какво представлява инициативата "Интернет за всички 55+"?
Инициативата е насочена към подобряване на технологичните и комуникационни умения на лицата над 55 г. Тази година на фокус е работата с мобилни устройства.
За улесняване на достъпа на целевата група до знания по темата в условията на пандемия са разработени кратки онлайн обучителни видеа и брошура.

Ползи за обучаемите
Обучаемите ще подобрят знанията и уменията си за работа с мобилни устройства. Желаещите да се обучават в рамките на инициативата ще получат достъп до онлайн обучителните видеа, специално разработени за тази целева група, като избора на разглежданите теми е направен съобразно най-често задаваните въпроси в читалищата, относно ползването на мобилни устройства. Видеата може да бъдат гледани в читалището или на собствените устройства на обучаемите. Ще им бъде предоставена и кратка обучителна брошура.
На двама от обучаемите, които предадат попълнени тестовете в края на обучителната брошура, ще им бъде подарен по един таблет. Предвидени са и множество други поощрителни награди - раници, слушалки, чаши, тефтери и т.н.

Ползи за читалището
На читалищата, които се включат в инициативата. ще бъде дарен по един таблет. За таблета ще бъде осигурен безплатен мобилен интернет за период от 6 месеца.
Читалищата ще имат възможност да привлекат вниманието на местната общност към своята дейност с още една иновативна дейност.

Какво се очаква от читалището?
Да привлекат вниманието на 15 от читателите си над 55 г. възраст към обучението, да им предоставят обучителната брошура и да им покажат как могат да гледат видеата на таблета, който е дарен на читалището или на устройството на съответното лице.

Участието на читалищата в инициативата НЕ е обвързано по никакъв начин с рекламиране на търговската дейност на А1.