Начало
Начало   Карта на сайта   Контакти   Текстова версия   Печат
Асоциация Съвременни Читалища

А1 и МВР стартират превантивна кампания за защита на гражданите от телефонни измами

27.03.2020

А1 създаде първото безплатно приложение в България, което помага на потребителите да предпазят себе си и своите близки от телефонни измами. A1 Guard е достъпно за абонатите на всички мобилни оператори у нас, както и за ползвателите на фиксирани телефони от А1. Иновативната услуга е част от мащабна кампания, която се провежда в партньорство с МВР. Нейната цел е да насочи общественото внимание към проблема с телефонните измами и да даде достъп до безплатно, ефективно и удобно решение, което осигурява превантивна защита на потенциалните жертви.

Кампанията стартира именно сега, защото, както вече органите на реда предупредиха, създалата се здравна ситуация с COVID-19 може да се използва в предстоящи сценарии на ало-измамниците, така че те да бъдат възможно най-актуални. Те биха могли да се представят за доброволци от групи за подкрепа или за медици, предлагащи лечения срещу опасния вирус на техен близък.

А1 Guard е първото по рода си приложение в България, което предупреждава за потенциални телефонни измами, като позволява да бъде ограничена входящата комуникация с непознати на ползвателя номера. То се състои от две части - Управляващ номер и Защитен номер. Решението дава възможност за автоматично блокиране или пренасочване на входящите обаждания на защитения номер към друг - управляващ потребител, предварително избран от защитения абонат.

Повече информация за функционалностите на приложението и партньорите на кампанията, може да намерите на сайта https://www.a1.bg/a1-guard, а повече за кампанията и как да работите с приложението може да откриете в серията от видеа тук.

Приложението тръгва дни след официалния старт на кампанията за дигитална солидарност на А1, която включва редица мерки в подкрепа на клиентите в кризисната ситуация: достъп до над 200 безплатни ТВ канала, бонус от 10 000 МВ мобилен интернет, безплатен трафик към платформата Уча.се, 1000 MB мобилен интернет в ЕС и 50 безплатни минути за разговори извън ЕС за абонатите в роуминг, безплатно решение за видео конференции за работещите от дома, дарение от 1 лев за всяка платена сметка през Моят А1 и дарения през дигиталния портфейл A1 Wallet в полза на борбата срещу коронавируса.

От А1 напомнят, че целта на тези допълнителни придобивки за клиентите е да ги стимулира да останат по домовете си. Те не са обвързани с допълнително заплащане, нито с посещение от страна на екипи на компанията или на гражданите в А1 магазини.назад